Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2018. május 18., péntek

Nézz és láss!


Öltöztesd át az ötletet

Nagyon sok sikeres vállalkozás úgy születik, hogy a vállalkozó látott valamilyen vállalkozást. Valami egészen mást, mint amit ő csinált. De azután úgy itélte meg, hogy ezt ő is tudja használni, így hát átöltöztette az ötletet. Hogy érthetőbb legyen, elmondok néhány példát:
A Coca Cola eredetileg gyógyszer volt. Így árulták és nem fogyott. A gyártója felfigyelt arra, hogy az üdítő italok piaca hatalmas és hogy alig van ezen a piacban vállalkozó. Váltott. Ugye van fogalmad arról, hogy hanyadik helyen van ma a Coca Cola az üdítő italok piacán?
Ruthék látták egyszer, hogy a cipőgyárban hogyan készítik futószallagon a cipőket. Azt gondolták, ez csokoládéval is megoldható. A későbbi Pionir csokoládégyár azután hatalmasra növekedett a valamikori kézműves műhelyhez viszonyítva. Ugye ettél már legalább egyszer a rizses csokoládéból vagy valamelyik másik júgó csokoládéból?
A Renaultban elgondolkoztak a dán Lego játékokon. Azután a Loganból elkészítették a Sanderot. Az alkatrészek kevés kivételével azonosak, mégis merőben más kocsi lett... De ilyen példa van a Peugeot-Citroen-Fiat, a Volkswagen-Seta-Skoda, vagy a Renault-Nisan termékei közt is.
A lényeg tehát az, hogy ha látsz valamit, amit egy kicsit másképpen csinálva jó üzlet lehetne, tedd meg. Ha egy vállalkozási tipus, gyártási folyamat, termék, vagy értékesítési folyamat ráillik a te vállalkozásodra, vagy vállalkozási ötletedre és azzal az jobb lesz, vagy csak egyszerűen más lesz, tedd meg, csináld meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.