Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2018. február 5., hétfő

vállalkozási ötletek

Sminkelési tanácsadás

Legtöbb lány az édesanyjától, nővérétől, vagy valamelyik tapasztaltabb barátnőjétől igyekszik ellesni a sminkelés csínját-bínját. Vannak, akik vesznek valamilyen könyvet, igyekeznek valamelyik kedvenc énekesnő, vagy filmszinész praktikáit követni. Ezek a lányok sajnos nem veszik figyelembe, hogy a sminknek a nő egyéniségéhez, arcvonásaihoz, az alkalomhoz, fényviszonyokhoz, napszakhoz és a nő bőrtipusához kell igazodni. Ha kikérik kozmetikusok véleményét, az sok mindenben tud segíteni, de az azért egy más szakma.
Néhányan beíratkoznak valamilyen sminkelési tanfolyamra. Ők a szerencsésebbek, hisz röviden és gyorsan megtanulják a sminkelést. A többségnek azonban tanácsokra, segítségre van szüksége. Legyél te, aki segít. Legyél sminkelési tanácsadó.
Pozitívum
- Önnállóan dolgozhatsz, te osztod be az idődet, nem lesz főnököd
- Kevés beruházással jövedelmező vállalkozásod lehet
- A vállalkozás több formában, a piac igényeinek megfelelően alakul
- Azt csinálhatod, amit szeretsz
- Folyamatos bevételt tud biztosítani
- Tiszta munka, pszichikai és fizikai megerőltetés nélkül
Negatívum
- A tevékenység felfuttatásához hosszabb időre van szükség
- Folyamatos ismertető kampányokra, reklámozásra lesz szükséged
- A település nagysága, a lakosok öltözködési kultúrája meghatározza, hogy helyben lesz-e elég kliensed
- Más is könnyen elkezdheti ezt a tevékenységet, ezért idővel jelentős konkurenciára kell számítanod
Tevékenység leírása
A vállalkozási ötlet azért érdemel figyelmet, mert többféleképpen is végezheted. Sőt arra is lehetőség van, hogy a különböző tevékenységi formák egymással párhuzamosan fussonak, vagy hogy a piac igényeinek megfelelően az egyik formából a másik formába lépj át.
Végezheted sminkeléssel egybekötött oktatással. Ehhez akár a nappalidban is van elég hely. A klienset meghívod, elkészíted a sminkét, közben tanácsot adsz neki. Ha sminkelési oktatást szervezel ebben a formában, úgy a kliens az óraszámnak megfelelően rendszeresen jár hozzád. Ha az oktatást választod, jó, ha oktatási anyagot készítesz és azt a kliens kezébe adod, megengeded,sőt megköveteled, hogy közben jegyzeteljen is. Az oktatást akár ki is egészítheted egy tanfolyam végi vizsgával.
Szervezhetsz internetes tanácsadást is. Ilyenkor az anyagot elküldheted e-mailben. A kérdésekre is válaszolhatsz e-mailben. De szervezhetsz online tanácsadást Skype, Mesenger, Facebook élő videó vagy más program segítségével.
Szaktudás
Sminkelési szaktudásra szükség van. De ne ijedj meg, ehhez nem kell külön szakmai végzettség. A szaktudást megszerezheted könyvekből, internetes oktatóanyagokból. Még egyszerűbb és jobb, ha valamelyik kozmetikai termékeket árúsító cég által szervezett tanfolyamot végzed el. Ezek a tanfolyamok rendszerint ingyenesek és a szakmai tudás mellett anyagismeretre is szert tehetsz. Természetesen itt az anyagismeret egy adott cég termékeire vonatkozik. De ezt később kibővítheted , akár gyakorlati tapasztalattal, akár utánnaolvasással, szakmai tanfolyamok látogatásával, vagy tapasztalatcsere útján.
Ilyen tanfolyamokat a multilevel rendszerű cégek rendszerint szerveznek (Amway, Avon, Oriflame). Ezeken a tanfolyamokon előnyös, hog a kínált termék minősége is megfelelő. Persze nem kell MLM-el foglalkoznod, hogy a tanfolyamot elvégezd. Elég csak bekapcsolódni arra az időre, amig a tanfolyam tart. A kapcsolatot pedig megtarthatod a későbbiekben azért, hogy a szükséges anyagokat olcsóbban be tudd szerezni.
Beruházás
Talán nem járok messze az igazsághoz, ha azt állítom, a munkához szükséges felszerelés szinte minden nő rendelkezésére áll. Persze mindenkinek a saját szükségleteinek megfelelő  krémei, felszerelése van. De ez könnyen kibővíthető. Sőt ha mondjuk olyan sminkelőkendőt, hajfogó szalagot használsz, amire a nevedet nyomtatták, a vállalkozásod arculatát teszed profibbá. Még jobb az eredmény, ha textilnyomás helyett hímzéssel kerül a felirat a textilre. És ha oktatást szervezel, ezt adhatod ajándékba a sikeresen vizsgázóknak. Reklámnak sem rosz.
Helyiség
Nincs szükséged helyiségre. Ha csak tanácsadással foglalkozol az Interneten, csak egy számítógépre, tablettre vagy okostelefonra van szükséged. Ha „élőben” is dolgozol, megfelelő helyet kialakíthatsz a nappalidban, szobádban.
Felszerelés
Kozmetikai felszerelésre, néhány sminkkendőre, hajfogó szalagra, kéztörlésre alkalmas kis törölközőre és néhány kisebb tálkára lesz szükséged. Ha az Interneten is akarsz dolgozni, akkor számítógép, tablet vagy okostelefon kell még.
Várható megtérülés
Mivel a beruházás kicsi, az az első néhány munkával megtérül. Nézd meg, hogy a női fodrászok mennyiért készítenek el egy frizurát. Ezt az árat te is elkérheted. Meglátod, aránylag jó keresettel dolgozhatsz. Még akkor is, ha az állandó kuncsaftoknak, akik hetente egy vagy több alkalommal kérnek sminkelést, vagy sminkelési tanácsokat,  kedvezményt is adsz. A sminkelési tanfolyamod ára semmiképpen se legyen 50 Euró értékénél alacsonyabb. A jó ár a 100 Euró ellenértéke körül mozog. Ha vizsgáztatsz és ehhez ajándékot is adsz, a vizsga költségeit építsd be a tanfolyam árába. Ez már így természetesen több is lehet. Az említett textil anyagok mellett ajándékba adhatsz oktatóanyagot nyomtatott formában, vagy CD-n, esetleg pendriven. De ajándék lehet kozmetikei mintacsomag, vagy a kliensnek megfelelő kozmetikai cikkek válogatása is. Ha neked a szállító külön kedvezményt ad ezekre a termékekre, akkor ez még egy kis kiegészítő jövedelem is lehet.
A tanácsokért 1000-5000 forintot kérhetsz. Ha igazán profi akarsz lenni, vezess be újdonságokat. Mondjuk az előfizetéses kliens elkészíti a sminkjét, készít magárol egy szelfit, amit elküld neked és te azonnal véleményt, javaslatot írsz neki, amit mondjuk SMS-ben küldesz a telefonjára.
Hogyanan csináld
- Ismertető népszerűsítő kampányt indítasz: Blogot indítasz, posztolod mások blogjait, ahol a vállalkozásod megjelölésével írod alá magad. Belépsz a hasonló témájú Facebook csoportokba, fórumokba és rendszeresen adsz tanácsokat.
- Tudd meg, hogy ki megy férjhez, keresd fel és adj neki sminkelési tanácsot. Kezdetben akár ingyen is végezheted ezt a munkát, azzal, hogy megkéred, osztja szét ismerőseinek, a koszorúslányoknak, barátnőknek a névjegykártyádat.
- Próbáld megbeszélni a helyi rádióval, televízióval, hogy díjmentesen sminkelési tanácsot adsz az általa készített műsorokban. Felajálnhatod a helyi újságnak, hogy ilyen tematikájú cikkeket írsz.
- Rendezvényeken szervezz nyereményjátékot. Mondjuk azt akinek a tombolajegyét kihúzzák, kap egy ingyen sminkelést. Ez a reklám igazán hatásos, ha ezt ott a helyszínen végzed el.
- Ajánljad végzős osztályok lányainak, hogy az egész osztály lányait kisminkeled jutányos csoportos árért. Közben lásd el őket a tanácsadással és az oktatással (ha ezt is csinálod majd) kapcsolatos információs anyaggal.
- Dolgozd ki az árjegyzéked
- Kezd el a munkát pénzért csinálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.