Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2018. február 12., hétfő

A jövő foglalkozása?

 Internet tisztogató

Sok webmester szerint a jövő egyik fontos foglalkozása. Nagyon sokan nyitnak ugyanis ingyenes oldalakat, azután megfeledkeznek róla. Nagyon sok felhasználónál gyakorlat, hogy amikor felkínálnak neki egy ingyenes, vagy akár fizetős lehetőséget, azt kipróbálja. Azután erről a próbaoldalról megfeledkezve elkészíti a tényleges jó oldalát. Az is megtörténik, hogy egyik-másik szolgáltató saját maga nyit akár több száz oldalt vagy aloldalt is a saját rendszerében. Azután ezekkel a kamu-oldalakkal igyekszik oda vonzani a ténylegesen fizető felhasználót. Reklámfogásnak nagyon jó. Kérdés azonban, hogy mi történik a több száz, késöbb magára maradt oldallal.
Mindez azt eredményezi, hogy az interneten egyre több a szemét, a gazdátlanul hagyott „holmi”. Már most nagyon időszerű volna tisztogatni. Persze nehéz megtalálni azokat, akik elhagyták az internetes anyagokat. Nagyon sok olyan eset van, hogy az elkövető cégek már megszüntek, a magánemberek meghaltak. Viszont az internetes oldalak ott maradtak.
Egyelőre nem tudni, ki rendeli majd el és hogyan fizetteti meg majd a tisztogatást. Valószínű, hogy a feladat nagy része a domain-árúsító cégekre vár, elvégre nekik van bevételük a domenek megnyitásából, használatából. Hasonlóan a hosztoló és provájder vállalatoknak is szerepet kellene vállalni ebben. Szakemberek szerint a nagyvállalatokat is rá lehetne kényszeríteni, hogy eltakarítsák, töröljék a már nem használt és nem aktuális internetes anyagaikat.

Vannak olyan programok, amelyekkel el lehetne végezni ezt a munkát, de valószínű, hogy több új szerszám-programra is szükség lesz. Ez már a fejlesztők feladata. Egyelőre nehezen tudnál ilyen vállalkozást indítani. De ha most indulsz és más, már jövedelmező munkád mellett végzed, az első fecske lehetsz egy új vállalkozási ötlet gyakorlati megvalósításában. Talán azokat a nagyvállalatokat kellene megkeresned, akik látszólag adnak az internet jelenlétre. Honlapot, blogokat jelentetnek meg, de azután sokszor nem frissítik, módosítják azokat, nem törlik a már haszontalan elemeket, oldalakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.