Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2017. február 15., szerda

Internetes vállalkozási ötlet

Növénydoktor az interneten


Éva, 27: Befejeztem a tanulmányaimat és nincs munkém. Pénzem, gépeim, épületem nincs, hogy önnálló vállalkozó legyek. Naphosszat az internetet böngészem, munkalehetőségeket olvasok, munkahirdetésekre jelentkezem, munkahelyet kersek. Öt éve hiába. Csinos és vidám vagyok. A társaságban kedvelnek. De nem akarok valaki dísze lenni. Külön választom a magánéletet és a munkát. A virágokat szeretem. Gondozom ápolom őket. A virágokban még sohasem csalódtam...

Péter, 58: Munka nélkül maradtam. Nem a szakmámban dogoztam: Fémes szakmát tanultam, de a sors úgy hozta, hogy a munkám a kertészethez kötött. Most is szivesen foglalkoznák ilyen munkával, de nincs sem földem, sem kertem. A harmadik emeleten meg nem igazán lehet kertészkedni. Láttam egy gyönyörű munkát: Palackertet. De azt hiszem, túl bonyolult ahhoz, hogy egyedül elkészítsem, gyártsam. Meg hát el is kell adni. Tudom, interneten lehet. De hogyan? Van munka egy kertész számára az interneten?

VÁLASZ: Ha valakinek olyan hobbyja van, amire az embereknek szüksége van, van munkája. Ha ehhez az interneten is járatos, sikeres munkája van. Csak azt nem kell elfelejteni, hogy az internet nem munkahely, hanem munkaeszköz. De nézzük a konkrát esetet: Szinte minden ember környezetében, lakásában, munkahelyén van virág. Gondozzák, ápolják a növényeket. Egy ismerősömnek az adott munkát, hogy egyszer valaki megkérdezte tőle: "A törperózsámon megjelent valami fekete izé. Lehet, hogy mozog is, de az biztos, hogy egyre több van belőle. Mit csináljak?"
Az emberek ha kutyájukkal, macskájukkal, házi kedvencükkel valami baj van, elviszi az állatorvoshoz, vagy kikéri a szakember tanácsát. De mit tegyen, ha a virágjával van gond? 
Ez már munkalehetőség. Csinálj egy egyszerű (a lehető legegyszerűbb) honlapot, ahol elmondod, hogy segítesz az ilyen esetekben, tanácsot adsz. Ha nem vagy szakember, jó ha van szakember ismerősöd, ha van tapasztalatod, szakkönyved.
Tanácsokat adhatsz Skype segítségével is, de akkor bonyolultabb a szolgáltatási díj megfizettetése. Inkább az e-mailes tanácsadást ajánlom. Aki elküldi a szolgáltatás díját, annak válaszolsz. Hogy a munka mennyi bevételt hoz neked, az csak attól függ, hogy mennyire és milyen hatásosan reklámozod a munkádat.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.