Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. november 15., kedd

Idegenforgalmi oldal reklámokkal

Az ötlet nem az enyém. Egy olyan országból származik, ahol nem fejlett az idegenforgalom és az emberek is szegények. De talán éppen ezért érdemes rá felfigyelni.

Egy szegényebb fiatal, aki soha sehova nem juthatott el, pedig szerett volna ismert turistaparadicsomokba, szép helyekre utazni, világot járni, naponta néhány órát azzal töltött, hogy az interneten az ismert turista célpontokat, üdülőközpontokat nézegette. Hosszasan megnézte a képeket, elképzelte milyen lenne ott az élete. Az interneten megkereste, hogy milyen az adott helyen az időjárás, milyen boltok, étermek, szórakozóhelyek vannak ott.
Közben felfigyelt két dologra: Aránylag sok olyan ember van, aki járt ezeken a helyeken és el szeretné mondani az embereknek, hogy milyen volt ott. A legtöbb ember el szeret dicsekedni az élményeivel. Ezek megjegyzéseit a turizmussal foglalkozó honlapok rendszerint megjelentetik (a legtöbbször rövidítve, néhány sorban). A másik dolog, amire felfigyelt, az az volt, hogy az ismert idegenforgalmi központokról szóló honlapokat nagyon sokan keresik fel. Egyrészt azok, akik, akár csak hősünk, azt gondolta, hogy soha sehova nem jut majd el. Másrészt azok, akik éppen egy ilyen központba indulnak nyaralni, kikapcsolódni és szerették volna előre megtudni, mi vár ott rájuk, mit érdemes tudni a helyről és környékéről, mit érdemes ott megnézni (Hogy ne járjonak úgy mint nagyon sok magyar turista, aki járt ugyan Trogirban, vagy a környékén, de soha nem nézte meg IV Béla palástját a múzeumban, Klisa (Klisza) várát, ahol Árpádházi Szent Margit, a budapesti Margit Sziget névadója született, vagy a Király Szigetet (Kraljevica), ahol a trogíriak IV Bélát bújtatták a vár ostromára készülő tatárok elöl).


Ez adta neki az ötletet, hogy olyan blogot indítson, ahol az ismert, vagy kevésbé ismert turistahelyeket mutatja be. Kezdetben maga írta a bejegyzéseket. Bemutatta azt a kevés helyet, ahol járt. Azután az internetről ollózta össze a bejegyzéseit (Nem átmásolta, hanem az olvasottak alapján megírta). Idővel egyre több lett a blog olvasója és olyanok is egyre többen voltak, akik saját emlékeiket írták meg, képeiket küldték el. A fiatal a Facebookon képeket megjelentető ismerőseit is megkérte, hogy írjonak neki bejegyzést, amiért ő sajnos nem tud fizetni, de a küldött anyagot úgy jelenteti meg, ahogy az alkotója szeretné (ha az nem sérti senki más jogait!). Azután néhány panzió, kisebb hotel tulajdonosa is jelentkezett. Amikor a blog látogatóinak száma elérte a napi néhány százat, reklámajánlattal fordult a hotelokhoz, turistairodákhoz, étermekhez, sőt az étermek közelében levő ajándékboltokhoz is. Ajánlatait e-mailben küldte el. Kezdetben az ajánlatok után csak az oldal nézettsége növekedett, de csakhamar az első ilyen reklámozók is megjelentek. A reklámok lényege az volt, hogy sohasem jelentetett meg bannert, apróhirdetést, vagy más ilyen reklámot. A reklámokat mindenkor posztba csomagolva jelentette meg. A korektség betartása érdekébern ezeknél a posztoknál is feltüntette, hogy ki a szerző, hol él, hol dolgozik. Így egy sajátos idegenforgalmi ügynöksége alakult ki, amelyet több jelentős nemzetközi idegenforgalmi iroda is figyelembe vesz, gyakran felkeres ajánlataival. Ténylegesen soha egyetlen utat sem szervezet, csak turistahelyeket ajánlot. A reklámokból pedig tisztes jövedelme lett. Igaz, a blog felfuttatására közel egy éves munkára volt szüksége, de fiatalunknak ez inkább szórakozás volt, mint munka.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.