Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. augusztus 21., vasárnap

Virágok bérbeadása

Éva a baráti körben a mesés virágairól volt ismert. Nappali szobájának hatalmas ablakánál lekerített egy nagyobb területet és itt rendezte be a virágok teleltetését. Virágálványokon szépen sorakoztak egymás mellett a különböző bokros virágok, felettük meg a folyó, kúszó virágok kaptak helyet. Évának csak az volt a fontos, hogy olyan virágokat tartson, amelyek sokat virágoznak, sokáig tartják a virágjukat és csodás szinekben pompáznak.

Amikor már megunta, hogy nem kap munkát, felkereste a helyi művelődési házat, ahol a vállalatok, egyesületek szokták a rendezvényeiket, különböző értekezleteiket, ünnepségeiket tartani és felajánlotta, hogy egy adott árért bérbe adja egy-egy alkalommal a virágokat. Egyben arra is vállalkozott, hogy élő virágokkal feldíszíti a pódiumot, elnökségi asztalt, vagy a pulpitust, attól függően, hog a rendezvény jellege mit kivánt.


Az első akciója sikeres volt. Azóta már több más településen is végez ilyen szolgáltatást. Amikor a dekorációs vállalkozásáról kérdezzük, szerényen csak annyit szokott mondani, hogy „nem nagy dolog, csak az embernek ki kell használnia a hobbyját”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.