Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. augusztus 21., vasárnap

Kirakattisztító

Falusi gyerekként kerültünk a nagyvárosba egyetemistaként. Abban az időben nekünk, falusiaknak kevesebb volt a pénzünk, mint a városi társainknak. Egyrészt ugye kevebbet is kaphattunk, másrészt nekünk kollégiumra vagy lakásra, élelemre is kellett költeni. Ennek ellenére szerettünk volna ugyanúgy szórakozni, mint a városi társaink. Nem akartunk kisebbeknek, kevesebbeknek látszani. Amikor egyik kollégánk kijeletette, hogy ő már tudja, miből lesz pénze mindenre, egy kicsit nagyképűnek tartottuk. Amikor pedig a zsebpénzéből mozijegy helyett hosszú teleszkópos nyelű ablaktisztítót vett, semmi jót nem gondoltunk róla, sőt még ki is beszéltük a háta mögött.

Attól kezdve naponta megtörtént, hogy egy-két órára eltünt. A másik dolog ami feltünt nekünk, hogy volt pénze. Nemegyszer még a sokkal módosabbnak tűnő kollégákat is meghívta egy-egy italra.

-Hogy itt mennyi a piszkos kirakat, nem igaz. Örök életemben dolgozhatok, hogy rendbe tegyem őket – mondogatta. Amikor a városban jártunk és egy-egy piszkos kirakatot látott, gyorsan feljegyezte a címét. Azután néhány nap mulva visszatért és felajánlotta a tulajnak, hogy megtisztítja a bolt kirakatát. – Nem érdemes túl olcsónak lenni, mert akkor nem becsülik meg a munkád. De ha elfogadható árat kérsz, mindig lesz munkád. Tudod, ezeknek a kis boltoknak nincs takarító személyzete. Tíz esetből ötben megegyezek a tulajjal és már is van munkám. Ha kell, még azt is bevetem, hogy valamelyik közeli bolt kirakatát éppen akkor tisztítottam meg és az most sokkal szebb mint az ővé. Ha éles köztük a konkurenciaharc, hát ez után már tisztíthatom is a kirakatot. Azután meg egy hónap mulva ismét megjelenek az ötezresemért és a kirakat tisztítására. Van ahol néhány hónap után már meg is állapodtunk a rendszeres kirakattisztításban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.