Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. augusztus 5., péntek

Hideg vizet, szendvicset a várakozóknak


Volt egy időszak, amikor két örszágban, a határ két oldalán volt vállalkozásom. Abban az időben hetente kétszer-háromszor kellett átlépni az országhatárt. És mivel a határőrök mindkét oldalon meg akarták mutatni, hogy ki az úr a határon, az átlépés irgalmatlanul lassan ment. Már este felsorakoztunk abban a reményben, hogy másnap reggelre vagy délelőtt sikerül átjutni. Sokszor pedig „csak” 200-300 személygépkocsi volt a sorban. És így ment ez hónapokon keresztül. Volt ugyan engedélyem a soron kívüli átlépésre, de ahhoz, hogy ne verjenek meg azok, akik már 5-8 órát ott várakoztak, amiért leelőzöm a sort, rendőrt, vámost kellett találnom először az egyik, majd a másik oldalon, aki felvezetett és átvezetett. Ez sem volt sem könnyű, sem gyors megoldás. Meg azután sajnáltam azt a sok éhes, fáradt embert, sorban várakozó betegeket, akiket így megelőztem.


Alig hogy kezdett kialakulni ez a kilóméteres sorokat eredményező munkarend, megjelentek a határ menti várakozóknak árúsítok is. Kezdetben csak hideg ásványvizet, Colát, gyümölcsszörpöt árultak, de hamarosan megjelent a még langyos lángos, a különböző, ízlésesen becsomagolt szendvics, a főtt kukorica, gesztenye is. Az ára nem volt magas. Persze a legtöbbször drágább volt mint a közeli kis boltokban, de volt olyan eset is, mint például a szendvicsek, bécsi szeletek, sült hasábburgonya esetében, amikor olcsóbban megkaptuk, mint ha a szegedi McDonaldsban vásároltuk volna. Persze, mi is elmehettünk volna a közeli boltba vásárolni, de akkor kiestünk volna a sorból. Az a tizenegynéhány fiatal, aki velünk együtt órákat töltött ott a határsávban, de közben az ellátásunkról gondoskodott, nem kereste magát agyonra. Nem lett milliomos. Legfeljebb csak egy kis pluszt szerzett a találékonyságával. Később találkoztam is egyikükkel egy nagyon népszerű, de kevésbé ellátott strandon. A vállalkozása ételkiszállítással és ilyen strandok ellátásával foglalkozik. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.