Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. augusztus 21., vasárnap

Enigmakészítő

Egysze a vajdasági Torzsán (Savino Selo) jártam az iskolában. Az általános iskolában a délutáni órákban a fejtörő készítők csoportja dolgozott. Készítettek vagy tíz féle keresztrejtvényt, rajzos fejtöröket, anagrammákat, kvízeket, játékos fejtöröket. Az egyik kisdiák, akivel akkor ismerkedtem meg, ma már felnőtt ember. Ha van egy kis szabad ideje, akár utazik, akár vár valakire, azonnal előveszi kis jegyzetfüzetét és máris készít valamilyen fejtörőt.


És hogy mit csinál a sok fejtörővel, ami kikerül a keze alol? Eladja. Mint mondta, az újságok rendszeresen jelentetnek meg fejtörőket, de a szerkesztőségekben rendszerint nincs olyan ember, aki folyamatosan foglalkozna fejtörők gyártásával. Így elég nagy a piac, csak meg kell találni a vásárlót. Kezdetben személyesen kereste fel a szerkesztőségeket. Hamar rájött, hogy nem az a jó partner, aki egy-egy rejtvényért sokat fizet, hanem a folyamatos vásárló. Ma már természetesen interneten küldi a feladványait, a vásárlói között pedig már régen nem csak szerbiai újságok, folyóiratok vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.