Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. augusztus 21., vasárnap

Divat a meleg szendvics

Meleg szendvics alatt számtalan dolgot értünk. A legtöbb ember számára ez egyszerű szendvics, amit grillsütő alatt vagy mikrosütőben felmelegítenek. A Nyugat-Európai országokban a meleg szendvicset speciális géppel készítik. Ehhez olyan héjától megfosztott, kis háromszögletű darabra vágott kenyér kell. Erre felvágottat, sajtot, paradicsomot és megannyi mást tesznek, majd egy ugyanilyen kenyérszelettel leborítják, rácsukják a melegszendvics készítő felső lapját és 1-2 perc alatt készre sütik. Az ilyen, elsősorban családi reggelikre ajánlott meleg szendvics legfeljebb 2-3 falatra elég.

Egy kraljevoi (Szerbia) vállalkozó a forgalmas utcán levő szobáját rendezte át melegszendvics készítésére. A lakása közelében több iskola, autóbusz megálló és néhány hivatal volt, így annak ellenére, hogy nem a város központjában volt, jó forgalomra számíthatott. És számítása be is vált, valószínűleg éppen azért mert nem a város központjában volt és így a konkurencia is kisebb volt.

A beruházása egy valamikori kocsmától vásárolt hűtősank volt. Ez mellett vett néhány olyan, Közép-Európa-i étkezéshez gyártott melegszendvics készítőt, amibe egyszerre be lehetett tenni egy kenyérlepényt, kiflit vagy nagyobb szelet kenyeret. A lepényt és a kiflit két lapra vágta, a kenyérszeleteknél pedig két szeletből készítette a szendvicset. Az alső és a felső szeletet is megkente tejföllel, majonézzel, margarinnal, vagy ajvárral (szerb salátaféleség – sült paprika, patlidzsán, hagyma, fokhagyma pépesített keveréke). A szendvicsre a vásárló igénye szerint tett felvágottat, sajtot, zöld vagy savanyú uborkát, túrót, körözöttet... Azután az egészet betette a megeszendvics készítőbe, rányomta a fedelét és pár perc alatt kész is volt a gyors reggeli. A hő hatására a szendvics szinte teljessen összefort, így nem kellett attól félni, hogy kiesnek a bele rakott finomságok. A szendvicset szalvétába tekerte, hogy a vásárló zavartalanul falatozhasson, amig folytatja az útját. A tenyérnyi üzletnek egyetlen vevőt sem kellett fogadnia, hisz a vásárlók csak megáltak az ajtó elé tolt hűtősank előtt, elmondták, hogy mit kérnek a meleg szendvicsbe, kifizették az összeválogatott adalékok szerint meghatározott árat. Közben már elkészült a szendvicsük és mehettek is tovább..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.