Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. július 16., szombat

Smink és divattanácsadó


Az egész azzal kezdődött, hogy ismerősöm egy olyan MLM rendszerbe kapcsolódott be, amiről azt gondolta, menni fog neki. Nem így volt. Kozmetikai termékeket értékesített, és állandóan a legjobb munkatársak között emlegették, közel sem keresett annyit, amennyit szeretett volna és amnnyit a belépésekor említettek. Elsősorban az eladással voltak gondjai. Pedig noha a termékek ára ugyan magasabb volt mint a hagyományos üzletben hasonló termékek ára, de a minőség bőven ellensúlyozta azt. Mégis, minden eladás nehezére esett. A cég pedig csak az eladott termékek értékének arányában fizetett. Így azután hiába volt nagy csapata, hiába voltak a cégbeli elismerések, a beigért és várt kereset elmaradt.

Közben, olykor-olykor, hogy többet fizető kategóriába kerüljön megvett néhány olyan terméket is, amit nem rendeltek meg tőle. Arra gondolt, hogy majd a következő hónapok során eladja az így vett termékeket. Általában igyekezett olyan termékeket vásárolni, amiről a cég bemutatójában és a többi munkatársak azt mondták, hogy menő, sőt ő is sokszor adta el éppen ezt a terméket. Mégis az történt, hogy a következő hónapokban senki sem rendelte meg tőle ezt a terméket. Így azután lassan elég nagy raktárkészlet halmozódott fel nála.

A felhalmozott termékeket szerette volna értékesíteni. Egy hirtelen jött ötlet alapján megkérte tinédzser lányát, hívja meg a barátnőit egy sminkpartira. A lányok jöttek, ő meg egyenként kisminkelte őket. Közben elmondta a társaságnak, hogy mi mire való. Néhány nap mulva a lánya azzal állított haza az iskolából, hogy az egyik barátnője megkérdezte, mennyiért tanítaná meg sminkelni. De ne csak úgy naggyából, hanem „ténylegesen”, alaposan.  Amikor mondott egy árat, még nem gondolt arra, hogy ebből üzlet lesz. Egyszerűen arra gondolt, hogy három hetes, munkanaponkénti egy órás előadást tart és a 15 órát megszorozta 1000 forinttal, amit egy óráért kapni szeretett volna. A lányok válasza az volt, hogy rendben van. De nem ketten jönnének, hanem öten és. És mind az öten azonnal hozták a pénzt is. A kis csoportnak az első hét végén felajánlotta, hogy mivel nagyon figyelmesek voltak, szombat estére mindenki nála sminkelhet és ő majd segít nekik. Az akció marketing eredménye rendkívüli volt. Újabb négy tanítvány érkezett, de ők már más iskolába jártak.

Hét közben telefonon egy anyuka is felhívta. Hamarosan egy „felnőtt” csapata is lett. Azután egy menyasszonyt kellett sminkelnie, persze emelt egyedi árjegyzék alapján.Közben kibővítette a szolgáltatásait divattanácsadással. Kezdetben kacérkodott azzal a gondolattal is, hogy elvégez egy kozmetikai tanfolyamot és erre is kibővíti a szolgáltatását, de azután arra gondolt, ezt meghagyja a kozmetikusoknak.


Nem ez az a nagy biznisz, amiből az ember egyik napról a másikra miliomos lesz. De tisztes keresetet biztosít és szinte a semmiből indult el a munka.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.