Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. július 26., kedd

Házszámfestő


A vállalkozási ötlet Amerikából származik. Egy fiatal, aki átlagosan ügyes kezű volt rajzolásból (sőt a társai azt állították róla, hogy nem is tud rajzolni), arra gondolt, hogy megpróbálja azzal megkeresni a kenyerét, hogy a házakra felfesti a házszámokat. A házban összeszedte azokat a szerszámokat, ecseteket, amelyeket valószínűleg szükségesnek tartott, vette a látrát és az egészet felpakolta egy kerékpárra. Kezdetben csak azokba a házakba csengetett be, ahol nem volt kint a házszámtábla, de utánna már minden házban kereste a tulajdonost, mert sokan olyanok is elfogadták az ajánlatát, akiknek volt házszámtáblájuk. A számokat a ház falára, a kapura, kerítésre festette fel. Ahova a tulajdonos igényelte.

A munkáért 20 dollárt kért, azzal, hogy esetleg majd alkudik is, de a legtöbb háztulajdonos alku nélkül elfogadta az ajánlatát (kipróbált dolog: Megközelítőleg ez az ár a világ ebben a szegletében is elfogadható!). Naponta 5-6 házra tudott új házszámot festeni. Kezdéskor zsebpénzszerzésre számított, de később ez lett az állandó munkája. Ma már katalógussal kínálja a különböző számtipusokat, sokkal nagyobb az általa kínált színválaszték és speciális fa, fém vagy betonfestékeket használ.

Természetesen minden festék fakul a napon. A legminőségesebb festékeket is 2-3 évente fel kell újítani. Ő két évenként keresi fel ismét azokat a házakat, ahol már elvégezte a házszámfestést. Ahova már harmadszor, vagy negyedszer tér vissza (több mint 10 éve foglalkozik már ezzel a munkával) szinte várják, hogy megjelenjen.


Ő már tudja, hogy ebből a munkából nem lesz milliomos. De egész évben van munkája (Télen a melegebb déli vidékekre látogat). Tisztes jövedelme van és szereti csinálni azt, amit választott. A legszebb, hogy az indulásnál szinte semmilyen befektetésre sem volt szüksége. A munkához szükséges anyagok költsége ma is minimális. És sem a minden termék árát leverő nagy mennyiségű terméket előállító nagyipar, sem a bóvli termékeket szinte ingyen adó vállalkozók nem lehetnek a konkurensei. Ezt a munkát nem lehet máshol, olyan helyen elvégezni, ahol ki lehetne használni a szinte éhbérért dolgozó munkások hatalmas tömegét.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.