Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. július 31., vasárnap

Háziállat-hotel


A háziállat hotel mint kutyakenel szolgáltatást nyujtó vállalkozás kezdődött. Abban az időben aránylag sok olasz, német, illetve orosz vadász érkeztek a városba vadászidény alatt. Az oroszok vadászkutyái általában a kocsikban éjszakáztak, vagy kikötötték őket a vadászház közelében valamelyik fához. De a nyugatiak, elsősorban az olaszok megfelelő éjszakázási feltételeket kerestek a vadászebeknek. A vadászház, látva a kialakuló igényt megfelelő kenelt tervezett építeni. De addig is, amig a tervek nem valósultak meg, a kutyáknak a helyi vadászoknál találtak éjjeli ellátást. Néhány vadász akkoriban szép pénzt keresett azzal, hogy jól bánt a négylábúakkal. Közben változtak az idők és a vadászháznál a kenelek sohasem készültek el. A külföldi vadászok száma is megcsappant és ma már talán nem is tartanák kifizetődő beruházásnak a kenelek építését.

Az egyik vadász, aki korábban a külföldi vadászok kutyáinak biztosított éjjeli szálást, felfigyelt egy új, kialakuló igényre. Aránylag sok családnak okoz gondot, hogy hogyan oldja meg a házi kedvencek ellátását, amig a család nyaral. Nem mindenki viszi ugyanis szivessen magával a kutyáját, macskáját, papagáját, mivel a turistaközpontokban levő  hotelek nagy többsége nem készült fel ezek ellátására és a háziállatok bevitelét sem engedélyezi. A leggyakoribb megoldás az, hogy valamelyik rokon, vagy szomszéd visz naponta ételt, ad naponta friss vizet a házi kedvencnek. Persze nincs mindenkinek rokona, szomszédja, aki ezt elvállalja. Nos a vállalkozó szellemű vadász az ilyen esetekben elvállalja, hogy gondoskodik a házi kedvencekről. Sőt, a családi háza udvarában épített valamikori melléképületeket átalakította és valóságos háziállat-hotelt alakított ki. Az évek során a kapacitást növelni kellett, így az épületeket a célnak megfelelő épületrésszel bővítette ki. A kutyahoteli ellátás (ahol természetesen más házi kedvencet is szivessen fogadnak) nem olcsó. De egyre növekszik azok az emberek száma, akik szivesen igénybe veszik a szolgáltatását, mert így biztosak lehetnek abban, hogy amig távol vannak, kedvenceik nem szenvednek hiányt élelemben, friss vízben, szeretetben. Gondoskodnak a napi mozgásukról és szükség esetén a megfelelő állatorvosi ellátásról is.


A vállalkozási ötlet a fejlett országokban nem ismeretlen. A leggyakrabban minden 10.000 – 20.000 lakosú, vagy ennél nagyobb városban már működik ilyen intézmény. Nem ritka, hogy állatorvos, állatklinika egészíti ki ezzel a tevékenységét, vagy a kialakult kutyahotel bővíti tevékenységét azzal, hogy tápszereket, vitaminokat és más olyan kelléket és terméket árúsít, amire a házi kedvencek tulajdonosainak szüksége lehet. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.