Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. április 2., szombat

Kerékpárjavító


Környezetvédelmi és a városi közlekedés szempontjából is jelentős az, ami a divat miatt kialakult: Ismét népszerű a kerékpár. Egyre több ember kerékpározik a városokban. A tavaszi hónapokban, a téli szünet után jó ha az első kerékpározás előtt alaposan átnézik a bringát. Különösen akkor, ha az utolsó őszi vagy téli biciklizést nem követte egy alapos vizsgálat, rendbe tétel, mielőtt a kerékpár a garázsba került volna.

Van olyan kerékpáros, aki saját maga tartja karban a biciklit, de a legtöbb ember szivesebben bízza ezt a munkát másra. A kerékpár nem ördöngös szerkezet, még ha a mai váltók kicsit komolyabb szaktudást igényelnek is. Akinerk van kerékpárja, megnézte már közelebről ezt az érzékeny szerkezetet, könnyen megbirkózik szinte minden váltóval kapcsolatos problémával. Ha mégsem megy a dolog, tanulási forrásnak még mindig ott vannak a szakkönyvek, az internetről letölthető anyagok. Szükség esetén tanulás céljából beállhatsz valamelyik profi kerkpárjavító kisiparos mellé ingyen inasnak, mondjuk amikor a te biciklidet javítja, hogy elles néhány mesterfogást. Ha már van könyvből, oktatási anyagból szerzett alapismereted, sokat megtanulhatsz egyetlen javítás, ellenőrzés során is.

A kerékpárjavításhoz nem sok minden kell. Egy jobb szerszámgarnitúra, amilyen szinte minden családi házban és nagyon sok lakásban is megtalálgató. Jó ha van hely a garázsban vagy a fészerben a munkához.

Az első klienseket pedig egy kis plusszal odacsalogathatod. Hallottam olyan induló vállalkozóról, aki ingyen nézte át a tavaszi idényben a polgárok kerékpárját és csak a beállításokért, javításokért kellett fizetni. Volt olyan példa is, aki azt javasolta a kliensnek, hogy maradjon ott, nézze meg, amig átnézi a kerékpárt és megmondja milyen beavatkozást javasol és az megközelítőleg mennyibe kerül. Egy topolyai vállalkozó kis szerszámostáskát adott ajándékba a bringázónak, amibe természetesen szerszám helyett elemózsiát is lehet pakolni. Vagy harminc évvel ezelőtt az egyik bácskai városban találkoztam egy megrögzött kerékpárossal, aki fél Európát bebarangoltak a biciklijével. A klienseiről készített egy-egy képet a „világjáró” kerékpár mellett és a polaroid (azonnal kész) képet dedikálta is nekik. A magára valamit is adó „kerékpárbolondok” több tíz kilóméterről vitték hozzá a biciklijüket átnézésre. Sokszor még akkor is befordultak az egyébként autójavító műhelyként működő műhelybe, ha a bringának semmi baja sem volt.


Rajtad múlik, hogy te milyen megoldást választasz. Választhatsz az elmondottak közül is, de lehet egészen új megoldás is. A lényeg, hogy ismerté tegyen a kerékpárosok körében amig teljesen be nem járódik a vállalkozásod.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.