Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. április 1., péntek

Grafológia


Az embereket mindig szerettek volna minél többet megtudni önmagukról. És amióta emberek élnek a Földön szerettek volna többet megtudni a másik emberről is. Több olyan tudomány, megfigyelés, leírás, és tanulmány született, ami ebben szeretne segíteni az embereknek. Gondoljunk csak a pszichológiára, a testbeszédre vonatkozó könyvekre, vagy a grafológiára.

Ma a grafilógiáról szeretnék beszélni. Több évszázados megfigyelés, amely valóságos tudománnyá nőte ki magát. Mégis nem rugaszkodott el a megfigyelés alapjairól, szinte minden ember számára hozzáférhető, elérhető és érthető maradt. Ideális lehet azok számára, akik az interneten szeretnének dolgozni.

A munka menete egyszerű lehet. Az érdeklődő elküldi neked elemzésre a kézíratot a befizetéssel együtt. Te fogod a legalább 10 soros kéziratot, kielemzed egy 1-2 oldalas kis tanulmányban és visszaküldöd a szolgáltatás igénylőjének. Az ilyen gyorselemzésért Magyarországon általában 4000-6000 forintot kérnek. Amennyiben a megrendelőnek egy részletesebb elemzésre van szüksége, az általában kétszer ilyen hosszú és kétszer-háromszor ennyibe kerül.

Manapság a grafológiával foglalkozók kinálnak párkapcsolati, gyermek, pályaválasztási elemzéseket is. Sőt, a nyugati példát követve a munkatárs kiválasztási elemzés is megjelent. A párkapcsolati elemzés ára egy-egy párra  15.000-20.000 forint. A pályaválasztási tanácsadást  általában 4000-5000 forintért végzik, de láttam olyan kinálatot is, ahol csak 1000 forintot kértek egy e-mailes, íráselemzésen alapuló pályaválasztási tanácsadásért. A munkatársak kiválasztása már sokkal jelentősebb munka. A 200 főnél kevesebb elemzést igénylő munkát Magyarországon 110.000 – 150.000 forintért végzik el. Ha ennél több jelöltet kell elemezni, akkor általában az a munka külön megállapodás tárgya.

Persze, ez mind szép és jó, de honnan a tudás? Kezdjük azzal, hogy az íráselemzés bizonyos előtudást igényel. De remélem az árak rámutattak arra, hogy megéri képezni magad. Keress egy íráselemző tanfolyamot és fejezd be. Ez ugyan nem lesz olcsó, de gondolj arra, hogy ez a szükséges befektetés. Ilyen tanfolyamot több felnőtképzési intézmény is hirdet. Egy országos intézmény sokhónapos tanfolyamra csábítgatja az érdeklődőket. De végezhetsz ingyenes tanfolyamot is, sőt akár ingyenes online tanfolyamot. Ne felejtsd el, a tanfolyam minősége nem a tanfolyamot meghirdető cég hangzatos nevétől, nem a tanfolyam árától és hosszúságától függ, hanem attól, hogy az előadó mennyit hajlandó a tudásából átadni neked.

Könyveket is vehetsz, ha tanulni szeretnél, de akár az internetről is letölthetsz megfelelő tananyagot. A lényeg, hogy amennyiben ezt a vállalkozást választod, tudd, hogy a kezdéshez szükség van egy komolyabb, néhány hetes, hónapos képzésre, majd folyamatosan képezned kell magad. Tudnod kell, hogy ezt az internetes munkát soha nem lehet autómatizálni, vagyis ha pénzt akarsz keresni mindig dolgoznod kell, a rendszer sohasem dolgozik helyetted. De az sem elhanyagolható tény, hogy szinte állandóan lehet munkád.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.