Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. március 20., vasárnap

Plüsjáték készítés


Szakácskönyv, plüsjáték, díszpárna, asztalterotő... Csupa olyan dolog, ami szinte minden házban, lakásban megtalálható. A kezdő vállalkozónak terméke kiválasztásakor érdemes ezen a gondolatmeneten elindulnia. Ezekre a termékekre jellegzetes az is, hogy noha nem mindennnap vásárolják az emberek, nem tartozik a napi fogyasztási cikkek közé és lassabban is mennek tönkre, tehát nem kell őket naponta felújítani, azért szinte sohasem telített velük a piac. Fontos az is, hogy egy-egy kis részlettel, ötlettel mindig aktualizálhatjuk a terméket. Tudok olyan családokról, ahol husvétkor, karácsonykor külön erre az alkalomra készített, az ünnep szimbólumaival feldíszített asztalterirő kerül az ebédlőasztalra. Voltam olyan hotelban, ahol a friss házasokat, a születés vagy névnapjukat ünneplőket olyan asztalhoz ültették, amelyre külön hangulatos alkalmi asztalterítő került. Ez nem egy olcsó hotel volt és noha az alkalmi terítésért semmit sem számoltak fel, szinte egész évben telt házzal működött. Helyi jellegzetességgel díszítve a termékeket egyedivé is tehetjük, ezzel egy csapásra kizárhatjuk a nagy ipari termelőket és az olcsó árut kináló kinai kereskedőket a piacunkról.

Ezek a termékek sorában különösen érdekes a plüss állat. Ilyen plüss figurák nem csak a kisgyermekes családok otthonában található. Legfeljebb ott több van belőlük. Lakásdísz, autódísz formájában is megtalálhatóak. De láttam már sportklubot népszerűsítő plüss figurát, vagy egy-egy szinészt, énekest népszerűsítő plüss figurát is. Amikor Sandra Ann Goodrich mezítlábasan Sandie Shaw néven a Puppet on a String című számmal (Baba madzagon) megnyerte az Euróviziót, a kedvelők százezrei vásároltak marionet figurákat: Megfelelő marketing csodákra képes. Nem is nekünk kell kialakítani, dolgozni rajta, fejleszteni. Csak figyelni kell és “fel kell szálni az induló vonatra”.)

A plüssfigurák  készítéséhez csak egy erősebb varrógépre van szükség. Ilyen nagyon sok családban megtalálható, de ha éppen nincs, használt pedálos varrógép már 5000-10.000 forintért megvásárolható. Elektromos varrógépért sem kell 20.000 forintnál többet fizetni. A többi szükséges anyag sem kerül kezdetben 5000-10.000 forintnál többe. A munkát kezdhetjük azzal, hogy szétfejtünk egy-egy plüssfigurát, hogy megkapjuk a szabásmintát. Később saját magunk is megtervezhetjük az új figurát és annak szabásmintáját is. Érdemes figyelemmel kisérni a TV műsorokat és azok a műsorok, elsősorban gyermekműsorok, sorozatok figuráival kapcsolatos plüss figurát készíteni, amelyek beindítása küszöbön van. Ha ügyesek és elég gyorsak vagyunk még az előtt piacra léphetünk, hogy a TV levédené a figurák, jelképek használati jogát. Nagy baj ezután se nincs, csak egy kicsit módosítani kell a termékünket.


A termékeket árusíthatjuk piacokon, vásárokon, felkinálhatjuk más termékeket árusító MLM tagoknak, direkt marketingeseknek (Mondjuk a szerb üzletember, Zepter világhírű nikkel-króm-acél edényeit árusítónak egy Terence Hill Alpesi őrjárati képére formázott plüss edényfényesítő kesztyűt). De felkínálhatjuk termékeinket játékboltoknak, gyermekruházati boltoknak, vagy ha a sportal kapcsolatos a figuránk, a szurkolói honlapokon is jelentkezhetünk a kinálatunkkal.  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.