Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. március 31., csütörtök

Beadványíró


Ma egy olyan vállalkozási ötletet mutatok be, amit lehet, hogy kisebb-nagyobb mértékben csinálsz is, de magad se gondolod, hogy ez akár munkalehetőség is leht. Az ötletet a világ egyik legnagyobb cége és az első MLM cége magyarországi egységének legjobb munkatársától „loptam”. Ő még a Kádár-korszak idején kiszökött külföldre. Mivel Kanadába akart eljutni és nem akart Ausztriában maradni, így úgynevezett nyilt táborba került mint migráns, amig a papírjait nem rendezték. Gyorsan rájött, hogy a tábor lakói számára szükség volna egy olyan emberre, aki megirná kérelmeiket, beadványaikat, eljár az ügyükben. Nem jogi képviseletre kell gondolni, mert annak egészen más és szigorú feltételei vannak. De sokszor adódik, hogy valakinek meg kell írni egy hivatalos levelet mondjuk a gázműveknek, önéletrajzot kell írni, a postán kérvényt kell készíteni, mert keresni kell egy elkallódott levelet,...

Az ilyen munkához szükséges a hivatalos jogi nyelv precizitása, pontos meghatározások, jó ha a beadvány írója ismeri a hivatalos jogi nyelv kifejezésmódját, a hivatalos levélfornákat. A törvények, előírások ismeretére nincs szükség, mert az egyébként is a kérdésben a későbbiekben eljáró jogászok feladata.

Ha kisebb településen élsz, hamar híre megy majd, hogy te ezeket a beadványokat elkészíted. Így rendszeresen lesz munkád. A kisebb településen azonban nem lesz elég munka, hogy ebből negélj. Ez a munka amolyan kiegészítő tevékenység lehet, ha valamilyen más internetes otthoni munkát végzel, vagy a munka utáni órákban tudsz vele pénzt keresni. Mindenesetre gondosan ügyelj arra, hogy a hozzád fordulóknak ne tegyél hamis igéretet. Mond el, hogy te a legjobb tudásod szerint elkészíted a beadványt, de annak eredménye a jogi előírásoktol és az ügyben eljáróktol függ, tőled független. Mond el, hogy ha komolyabb ügyről van szó, inkább forduljonak ügyvédhez, ami ugyan jóval költségesebb lesz.


A munkád rekámozására nincs szükséged. A szóbeszéd, azok reklámja, akiknek elkészítettél ilyen munkákat segít majd abban, hogy megismerjenek a településen.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.