Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. február 1., hétfő

Készíts ingyenesen terméket magadnak


Egyre jelentősebb az Internet gazdasági szerepe. Az ingyenes, vagy legalább is rendkívül olcsó értékesítési megoldások, piackutatás, marketing és egyes termékek „szállítása” lehetővé tették, hogy ezen a piacon a kisvállalatok a nagy ipari óriásokkal egyenrangú feltételek mellett startoljonak. Ennek eredménye, hogy egyre több potenciális vállalkozó szeretné eredményesen használni ezt a lehetőséget.

Az embereknek azonban gyorsan be kellett látni, hogy az Internet nem csodavessző, ami a semmiből csinál pénzt, hanem olyan fontos gazdasági láncszem, amely jelentős eredmények forrása lehet. Az Internet gazdasági eszköz. Gazdasági szempontból sem több, sem kevesebb.

A gazdasági életben és így az interneten is, az eredményes tevékenység érdekében el kell adni valamit: fizikai vagy digitális terméket, szolgáltatást, jogot. Még ma is a digitális termékeket favorizálják, ami érthető is, hisz az emberek nagy többsége egyedül el tudja készíteni (e-könyv, tanulmány, tanácsadás, távoktatás, zenei és videó anyagok, játékok, letölthető anyagok...). Jelentős az is, hogy az interneten ezek „szállítása”, kipostázása is egyszerű és ingyenes. De ezen a piacon túl nagy a kínálat és az emberek egyre bizonytalanabbak a termékekkel szemben.

Az internetes értékesítés, árverések eredményeként egyre nagyobb szeletet vág ki az internetes gazdaság tortájából a fizikai termékek eladása. A gazdaság legtöbb kis résztvevője számára azonban ez járhatatlan út. Csak nagyon kevesen foglalkoztak korábban is fizikai termékek gyártásával. Még kisebb azok száma, akik megengedhetik maguknak, hogy az internetes értékesítés érdekében jelentősebb pénzt fektessenek be termékek gyártásába. A legtöbb potenciális vállalkozó azonban azzal a gonddal küzd, hogy nincs is terméke. Szeretne vállalkozni az interneten, de nem tudja hogy mivel jelenhetne meg.

Ezek az emberek segítségére sietett egy amerikai gazdasági rendszer. A rendszer lényege, hogy a terméket nem kell előre legyártani. A bekapcsolódó vállalkozó megtervezi ingyen a saját termékét: Mondjuk egy kis település emléktárgya, névre szóló csészék, babapartedlik, meghatározott feliratú T-trikók...Utánna a terméket felkinálja eladásra a saját honlapján, blogján, a gyártó rendszer internetes oldalain, vagy internetes üzletében. A megrendelés a rendszerhez fut be, az szállítja le a terméket és fizeti ki a vállalkozót, PayPal számlán, vagy csekken keresztül. A rendszerben elfogadott árrés 10-15 százalék. A rendszer felkinálja a rendszer más tagjainak is, hogy kínálja eladásra a partner termékeit. Az értékesítés népszerűsítéséhez lehet banert, widgetet készíteni, de az értékesítés meghirdethető a internetes hirdető oldalakon és árverési oldalakon is.

A rendszer akár egyetlen terméket is legyárt. A reklámozás folyamatos, de persze mindenki saját maga tehet a legtöbbet a saját termékeinek reklámozásában. A rendszer azt is lehetővé teszi, hogy az új jelentkező a már kész termékek közül válogasson és azokat értékesítse. Jelenleg mintegy 700 millió termék közül válogathat. A rendszeren belül az új vállalkozó ingyenesen saját webshopot is nyithat.

A termékek megtervezése aránylag egyszerű. A termék-készítő rendszer megismerése után 1-2 óra, vagy rövidebb idő alatt is elkészíthető egy-egy termék. Ajánlatos a rendszert megismerni, mielőtt a falusi fudbalklubnak, vagy a településnek emléktárgyat készítenénk. De akár speciális emléktárgyat is készíthetünk, ha például Kiss Laciékat Réka lányuk születése alkalmából „Kiss Réka vagyok” feliratú partedlival, bluzocskával lepjük meg. Természetesen ebből a termékből csak egyet fogunk eladni, méghozzá saját magunknak, hisz ezt visszük majd ajándékba.

A rendszer angol nyelvű és hasonló nagyságú, hasonló segítséget nyujtó magyar nyelvű rendszer jelenleg nincs is. Persze, mint minden sok segítséget nyujtó rendszernek, ennek is vannak korlátai. Adott termékeket lehet feldísziteni, logoval, szöveggel, képpel ellátni. Szerencsére, a választék elég nagy. Azoknak pedig, akiknek ez nem elég, a rendszerre nincs is szükségük, mert már tudják, hogy mit akarnak eladni, meg van a termékük.

A rendszer megismeréséhez klikkel a jobb oldali oszlopban a „Készítsen ingyen terméket eladásra” cím alatt a képen a Caffe Press szövegre. Ismerkedj meg a rendszerrel. Akár még rendelhetsz is terméket, hogy élesben is megismerd a rendszer működését.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.