Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. február 20., szombat

Egyedi ajándékok készítése


Néhány világcég már felismerte az egyedi ajándékok erejét. Az emberek nagyobb örömmel fogadják és adják a névre szóló egyedi, vagy egyedivé tett ajándékokat, mint a tömegcikkeket. Így például Szerbiában már egy jó ideje kapható a névre szóló Coca-Cola, a névre szóló Kinder csokoládé pedig már több országban is beszerezhető. A Cola esetében arról van szó, hogy az országban leggyakrabban előforduló nevekkel ellátott üdítőt hoztak forgalomba. Persze, ha valakinek kicsit ritkább, esetleg egyedi a neve, elfelejtheti a névre szóló Coca-Colát. A Kinder csokoládé esetében az a helyzet, hogy kidolgoztak egy olyan szofvert, amellyel on line mindenki beillesztheti a kivánt nevet a csokoládé csomagolásának grafikájába, kinyomtathatja azt és egyszerűen átrakja a megvásárolt csokoládét ebbe a csomagolásba.

Amit én ajánlok, az olyan megoldás, amivel többet segíthetsz az embereknek. Ha van számítógéped, szkénered és nyomtatód, nyomtathatsz borosüveg cimkét, majd az ajándékba vásárolt bor eredeti cimkéjét víz segítságável leszed és egyszerűen felragasztod az ój cimkét. Hasonlóan cserélhetsz cimkét több más ital vagy parfüm üvegjén.

Készíthetsz ajándék üzenetet, amit az ajándékozó ráragaszt a csokoládés desszert dobozára, vagy egy kis cérnával felerősít a ruha, cípő, szíj, táska vagy más ajándéktárgy csomagolására. Ahhoz, hogy elegendő megrendelőd legyen, megfelelő reklámhadjáratot kell kialakítanod. Ne a televíziós, rádiós reklámokat célozd meg. Inkább készíts megfelelő röpcédulát, névjegykártyát és kérd meg a kereskedőket az ajándék és emléktárgy boltokban, hogy ossztják szét az ajándékot vásárlóknak. Cserében te is osztogathatod az ő reklámlapjaikat azok között, akik felkerestek.


A tevékenységedet meghirdetheted az interneten is. Az ingyenes, vagy szinte ingyenes webshopok megnyitását lehetővé tevő rendszereknél (Több ilyen rendszer van, de én a www.etsy.com -ot ajánlanám) nyiss webshopot, ahol az ilyen ajándék-kiegészítőket kinálod. Egyben lépj kapcsolatba olyan más eladókkal, akiknek termékeihez ajánlani lehet a te szolgáltatásodat. Kínáld fel a munkádat. Interneten kapod a megrendelést és interneten küldheted a kész anyagot, amit ott kinyomtatnak. Elképzelhető az is, hogy a kész cimkét, lapocskákat levélben küldöd el a vásárló címére, de ilyenkor az árba be kell kalkulálni a postadíjat is. Az együttműködő kereskedőtársnak felajálnhatod, hogy a te virtuális üzletedben az ő termékét is reklámozod. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.