Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. február 7., vasárnap

Biztosítási ügynök


A legtöbb országban az élet és vagyonbiztosítás az egyik legjobban védett személyi jogok közé tartozik. Éppen ezért nagyon gyakori eljárás az, hogy az ilyen ügyeket nem a város központjában levő csupaüveg kirakatú irodákban végzik, hanem a biztosítótársaság ügynöke a lakásán keresi fel a potenciális biztosítottat. Az ügynök érkezhet akár a potenciális biztosított kérésére, akár telefonos egyeztetés után az ügynök kezdeményezésre, amikor az új javaslatokról beszélget el a potenciális biztosítottal.

Több ismerősöm is van, aki egész életében csak ezzel foglalkozott. Sokszor a biztosítótársaságok meghirdetik új ügynökök keresését, vagy a biztosítottjaik körében keresik a megfelelő embert. De olyanról is tudok, aki saját maga kereste fel a biztosítótársaságot és érdeklődött az ilyen lehetőségről. A jól szervezett biztosítótársaságok megfelelő képzést indítanak, amelyen a jövendő ügynökök megtanulhatják a munka csínját-bínját. A munkájukhoz megfelelő nyomtatványokat és segédanyagokat kapnak. Sokszor az új ügynök egy ideig valamelyik jobb biztosítási üzletkötővel dolgozik, hogy élesben is megismerhesse a munkát. Mindez az adott biztosítótársaságtól függ.


Az egy-egy területre újonnan érkező biztosítótársaságok rendszerint kedvezményekkel, olcsóbb biztosításokkal, ajándékokkal szeretnék meggyorsítani az első ügyfelek megszerzését és ezzel megvetni a lábukat a területen. Ezek a társaságok a legtöbbször új ügynököket is keresnek. Itt egy ideig könnyebb lesz a munka, de azután a gazdasági viszonyok ezt a társaságot is az elfogadható feltételek medrébe tereli. Ezekkel szemben a hagyományos, régi és a településen már ismert biztosítótársaságok az ügynököknek jól ismert, kipróbált és már bejáratott feltételeket kinálnak. Ki-ki maga döntheti el, hogy melyik utat választja, mi az, ami számára megfelelőbb: Az új kihívása, vagy a bejáródott rendszer biztonsága.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.