Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. február 2., kedd

Atkátlanítás


Ahogy nekem elmesélték, az egész akkor kezdődött, amikor hosszas kutakodás után az orvosok megállapították, hogy a gyermekük allergiás. Azt javasolták, hogy minden esetleges alergiakeltő forrást cseréljenek le a lakásban. Eladták a még a szüleiktől kapott toll ágyneműt és helyére korszerűbb szivacsbetétes párnák, többréteges paplanok kerültek. Megszabadultak a faltól-falig szőnyegektől, parkettát fektettek le a lakásban és könnyű, könnyen tisztítható szőnyegeket vettek.

Azután jött az atkátlanítás. Gyorsan megállapították, hogy a javasolt, 30 centiméter mélyen atkátlanító tisztítógép ára fél millió körül mozog, de még a gyengébb verziókért is elkérnek néhány százezer forintot. Igaz, ezek a gépek használtan fele árért megkaphatok, de ki tudja, mennyire lestrapáltak már. Ők olyan egyszerű porszívót használtak, ami 20.000 forint körül megvásárolható és elégedettek is voltak vele. De a gyerek egészsége érdekében atkátlanítani szerették volna az ágyakat, ülőgarnitórákat, foteleket. Felkerestek hát egy falubelit, akiről tudták, hogy van ilyen gépe és megegyeztek vele, hogy egy adott összegért havonta egyszer a „csodaporszívóval” átdolgozza az ágyakat, ágyneműt, kárpitozott bútorokat a lakásban. Igaz ugyan, hogy az így kifizetett pénzből 4-5 hónap alatt vehettek volna egy új, egyszerű porszívót, de még így is csak közel 10 év alatt költenek annyit az atkátlanításra, mint amennyibe az új amerikai gép került volna. 10 év alatt meg az is alaposan lestrapálódna, noha a gyár állítólag 35 év garanciát ad rá.

Nem sokkal később a „csodaporszívós” nőnek újabb megrendelői akadtak. Azután egy hirdetőoszlopon meglátták az „Atkátlanítok Önnél” - hirdetést. A hölgy ma már csak ezzel foglalkozik. Naponta 2-3 lakásban porszívózik. Arra is gondolt, hogy kárpitozott bútornak kellemes friss illatot adó vizes oldat habjába mártott szivaccsal áttürülgesse a bútor textil részeit. Valóságos kellemes friss ilat terjeng utánna még napokig a lakásban.


Allergiás beteg meg egyre több van. Az atkákat sohasem lehet teljesen kiirtani. De a tiszta levegőt, az illetos lakást mindenki szereti. Így a hölgynek mindig van munkája. A ma már vállalkozásként úzött takarító vállalkozásába sem kellett az induláskor beruháznia, hisz a takarítógépe és a kocsija is meg volt már. Csak munkára fogta a lehetőségeit. Ma már gyakran atkátlanít irodákban, rangos étermekben is. Az éterem gondos tulajdonosa meg ilyenkor jó előre szóll a vendégeknek, hogy mikor lesz két órára zárva a vendéglő az atkátlanítás miatt. És mint kiderült, ez valóban jó reklám. A vendéglőnak is.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.