Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. január 23., szombat

Varj kispárna huzatot

Talán nincs is olyan lakás, családi ház, ahol ne lenne néhány kispárna. Mint díszítőelem, vagy használati cikk megtalálható a hállószobában, nappaliban, gyerekszobában. Sok esetben még az autóban is van 1-2 kispárna. Az sem ritka, hogy a család ülőalátétként használja, mondjuk az ebédlőban, a fotelokban, vagy hogy a babakocsiba kerül belőle.

A huzat nélküli kispárna gyorsan elkoszolódna. A mai szivaccsa töltött kispárnák már ugyan moshatóak mosógéppben és utánna száríthatóak (A tolpárnák esetében ez csak nagyonnehezen kivitelezhető), de azért sokkal jobb, ha a kispárna huzatot kap. A huzatot moshatjuk, mig magát a párnát erős porszívózással tisztítjuk.

A párnahuzat varrásához egy varrógép kell. Megfelelő háztartási varrógép már 100-150 euróért vásárolható. Persze olyan is van, amelyet több száz euróért kinálnak, de tény, hogy egy háztartásban, vagy ilyen egyszerű munkánál olyan tudású gépre nincs szükség. Jó minőségű használt gép már 50-60 euróért is megvehető. A varráshoz kell még különböző színű cérna, megfelelő szinű, kellemes tapintású anyag és tépőzár. A párnahuzatokat valamikor gombbal zárták le. Volt, ahol ehhez patentokat használtak, vagy a huzat olyan zsebszerű kiképzést kapott, ami megakadályozta, hogy a párna kicsússzon belőle. Manapság a sokkal egyszerűbb, kiválló zárást biztosítú és praktikusabb tépőzárat használják. Ez egyébként olcsóbb is.

A párnahuzat varása aránylag egyszerű dolog. Mégis, még azok a háziasszonyok is csak ritkán fognak bele, akiknek van varrógépe és valamennyi varrási tudással is rendelkeznek. A varrással kapcsolatos első kérdés, hogy mekkora a párna. Nos a kispárnák méretére talán egyik országban sincs szabvány. De ha leméred a lakásodban található kispárnákat meg fogsz lepődni, mennyire egyforma a méretük. Átlagban 32-36 centiméter egy-egy oldaluk és négyzet alakúak. Ettől a mérettől talán csak minden századik párna tér el. Ajánlom, készíts 36 X 36 - os huzatokat. Az jó lesz minden párnára, mivel a kisebbeken is jól áll és a nagyobbakat is könnyen bele lehet szorítani. Ha gondot okoz a szabásminta elkészítése, fejts szét egy kispárna huzatot.

Mennyiért kinálhatod a termékedet? Láttam ugyan 450 forintért árult huzatot is, de  a legtöbbször a huzat ára 900-1000 forint körül mozog, mig a szebb huzatokat 2000 forint vagy ez felett kinálják. Sőt azok a huzatok, amelyekre a trikóknál alkalamazott termo technikával fényképet vittek fel (Mondjuk a kisbaba képét, vagy annak a képét, akinek ajándékba készül a huzat) 3500-4000 forintba kerülnek. Ehhez a technikához nem kell megvenni a kép felvivésére szolgáló felszerelést, mert azt az ezzel foglalkozó kisiparossal is elvégeztethetjük.

Egyes üzletekben árulnak nagyobb szériában készült  kispárna huzatokat. Mégis azt tapasztaltam, hogy a piacokon, vásárokon igencsak kelendő portéka a kispárna huzat, sőt a készítő sok esetben előfizetéses rendelést is felvesz, hogy a nappali vagy a gyerekszoba szinvilágához megfelelő szinű kispárna huzatokat készítsen.A terméket az interneten is fel lehet kínálni, mivel levélben, nagyobb kovertában mérete és kis súlya miatt könnyen elküldhető a megrendelt termék.


Kiegészítő foglalkozásként varható ülésalátét is, amibe 1 cm vastag szivacsbetét kerül.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.