Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. január 12., kedd

Vállalkozási ötletek:

Lakodalmas képeket bemutató oldala


Az ötlet egy kedves szabadkai ismerősöm ötlete. Olyan honlapot szeretett volna készíteni, amelyre reklámokat tehet fel. Ehhez elsőnek egy nagy látogatottságú oldalra volt szüksége. Mivel fényképezéssel foglalkozott és elsősorban lakodalmakon, elsőáldozásokon és családi rendezvényeken készített fényképeket és filmeket készytett, ez adta neki az ötletet, hogy kihasználja a lehetőséget egy nagy látogatottságú honlap megteremtésére.

Nyitott egy honlapot, amelyen az eseményeken készített képeket jelentette meg. Ezt az oldalt a saját és az ismerősei Facebook oldalán is hirdette. Az oldal URL címét megjelentette telelpülése és több más település honlapján is. Cserében vagy fizetett hirdetést (ritkább esetben) vagy készített felvételeket a helyi honlapokra.

Attól kezdve, amikor valakivel megbeszélt felvételezést, felkinálta neki, hogy ad 5 százalék kedvezményt, ha a meghívókon szerepel egy sor (lakodalmak és általános rendezvények esetében: „Az itt készült képek díjmentesen megtekinthetők a www. y...
Honlapon”), illetve ha a rendezvényen néhányszor bemondják, hogy az ott készült képek hol tekinthetők meg az interneten. A legtöbben elfogadták az ajánlatot és így neki egy olyan honlapja lett, amit hétfőtől szombatig naponta több száz ember nézett meg.

Nem tudom, hogy az oldalnak később mi lett a sorsa, mert a yuwie.com oldalt, illetve rendszert azóta már eladták. De tény, hogy az ismerősöm az oldalon megjelent képekből utórendelésben is sokat eladott. A nagy látogatottságú oldalra pedig néhány hazai és külföldi céggel beszélt meg folyamatosan megjelenő reklámokat.

____________________


Nézz meg más ötleteket is: http://munkahelyet.blogspot.co.ke/  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.