Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. január 15., péntek

Készíts minivideót


A minivideók sikere három dologgal magyarázható:
1.    A ma embere siet
2.    Mindenhol van valaki megfelelő technikával (rövid videó felvételére képes okostelefonnal) és programháttérrel (telepített appok)
3.    Akit sokan néznek, az sikeres

A vieno örület bizonyította mennyire kapósak ezek az apró felvételek. Történt egy szerencsétlenség, egy humoros jelent, megjelent egy híresség valahol? A személyi jogokat tiszteletben tartva vedd fel, készítsd el a 6 másodperces összeállítást, amiben (ha lehet képekkel, esetleg néhány adat feliratozásával) mindent elmondasz és tedd fel az oldaladra. Az elsődleges oldal a Vineo-oldalad, vagy más minivideo oldalad legyen. A közösségi oldalakat, elsősorban a Facebookot és a Twittert a minivideód reklámozására használd.

Újságírók szokták mondani, hogy a téma az utcán hever. Nos 2-3 éve, a minivideók felbukkanása óta mindenki filmszerzői témája is az utcán hever. Ha hiszed, ha nem, emberek milliói szeretnék, hogy valaki valahogy megmutassa őket a világnak. Ha nyitott szemmel jársz, naponta találhatsz megfelelő témáKAT. Szánj rá egy kis időt és alkoss!

Honnan van  ajövedelem? (Ez az a kérdés, amit mindig fel kell tenni, bármivel is akarsz foglalkozni!). Kezdetben nincs jövedelem a mini-videókban. A reklám potenciáljuk azonban óriási. A világ legnagyobb üdítőipar gyára például dollármilliókat fizet ki az olyan mini-videókért, ahol megjelenik a jellegzetes üvegje és felirata, és természetesen, amit sokan megnéznek a világhálón. És ezen az úton ma már nem csak a nemzetközi mamutcégek hirdetik a termékeiket. Csak idő kérdése, hogy a piacon mikor jelennek meg a magyar vinvideósok és a vine-reklámok. Vine-t mondtam, mert ez a rendszer kezdte el ezt az „őrületet” (ős a neve ma már a mini-videó szinonímája világszerte), de mondhattam volna mást is, hisz ma már több ilyen mini-videó bemutató rendszer van. Sőt talán nem is voltam tárgyilagos, mert nem a Periscopet említettem, amely közben sorra előzi le a többi aplikációt, hihetetlen gyors fejlődésével. De félek, hogy ha egy-két hónap mulva olvasod ezeket a sorokat, ezek a cégek egy része már sehol sem lesz és helyettük mások állnak majd az első helyeken.

A minivideó készítők első találkozóján az amerikai Anaheimben 2010-ben még csak 1400-an voltak. Tavaly már több mint húszezren mentek el a találkozóra (és ezek többnyire csak a legsikeresebbek és többnyire csak az amerikaiak). Van olyan mini-videó is, amelyet 10-15 millió ember nézett meg. Bár közel sem ő a mini-videók legnagyobb sztárja, Lele Pons, a 19 éves venezuelai lány, aki Miamiban él, a legtöbb megtekintés rekordját tartja: videóit összesen mintegy 7 milliárdszor  nézték meg. Érthető hát, hogy a reklámozók ez a piac és ez a lehetőség felé egyre nagyobb léptekkel nyitnak.


Mennyit lehet keresni? A mai sztárok már sokat keresnek. Egy-egy kampány során a nagyok 20.000 és 50.000 dollár között kaszálnak. Nem leszel mindjár sztár és nem is fog minden videód a legsikeresebbek közé tartozni. De ha nem akarsz vele túl sokat foglalkozni (mondjuk legtöbb egy órát naponta, hisz ennyit a FB profiloddal is eltöltesz), napi 1-2 videót simán megjelentethetsz az oldaladon. Mivel a videókban, kevés kivétellel nem fontos a nyelv (hisz a legtöbbször vágatlan legtöbb 6 másodperces anyagról van szó, amelyben a képek, gesztusok, mozdulatok beszélnek), bárki, akár melyik országból lehet sztár. Csak egy kis érzék, elhatározottság kell hozzá és egy kis szerencse, hogy észrevegye a témát, amikor belebotlik az ember. Készíts vineket (minivideókat), tedd fel, kampányolj és ha már sikered van, keresd a potenciális reklámozókat. De lehet, hogy ők előbb találnak meg téged!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.