Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. január 28., csütörtök

Fizetős hirdetés az oldaladra


Az interneten az egyik legegyszerűbb pénzkereseti lehetőség a reklámozás. Ha van honlapod, vagy akár csak blogod, arra hirdetéseket tehetsz fel, amik pénzt hozhatnak neked. Vannak cégek, amelyek azért fizetnek, ha elolvassák a hirdetésüket, mások azért, ha ráklikkelnek a reklámjukra. Ismét mások azért, ha a megjelenő reklám alapján valaki megveszi a terméküket vagy a szolgáltatásaikat. Vannak cégek, amelyek azért fizetnek, ha a megjelenő reklám alapján valaki felíratkozik a hírlevelükre...

Szóval, neked csak bizonyos számú reklámot meg kell jelentetned a honlapodon vagy a blogodon és máris indulhat az üzlet. Tudom, most sokan azt mondják, a dolog közelről sem ilyen egyszerű. Én meg azt mondom, még ennél is egyszerűbb.

Hidd el, nem kell reklámozó után futkosnod. Ha van egy látogatott honlapod vagy blogod, van kereseti lehetőséged. Persze, ez nem azt jelenti, hogy holnapra milliomos leszel. Ugyanis az internetre is érvényes az, ami a természetben is érvényes a gazdasági rendszerekre: minden rendszerből csak annyi pénz vehető ki, amennyit belefektettek. De ha akarod, te is azok táborában lehetsz, akik pénzt vesznek ki a rendszerből.
 
Az egyik legismertebb ilyen rendszer a Google hirdetési rendszere. Ha van gmail-es e-mail címed, van google fiókod. Jelentkezz be, készítsd el a honlapodra, blogodra tervezett hirdetési felületet, hívd le a kódját és azt építsd be az oldaladba. A Google néhány hónapig kiséri, elemzi az oldaladat és utánna megjelenik a reklám (vagy nem – ezt a Google dönti el és nem lehet fellebezni). Kezdetben a kis értékű reklámhirdetések, majd ha naponta több ezer új látogatód van, akár az ismert nagy gyárak reklámjaira is számíthatsz.

Ha neked nincs több hónap időd, ha gyorsan szeretnél jövedelmet, van erre is megoldás. Nem kell reklámszervezőként vállalkozásokat felkeresni, embereket rábeszélni arra, hogy nálad hirdessenek, vagy erre a feladatra reklámszervezőket alkalmazni (Az egy másik, nagyon jövedelmező, de cseppet sem könnyű vállalkozási modell). Vannak internetes vállalatok, amelyek ezt a munkát elvégzik helyetted és a Google hirdetési rendszeréhez hasonlóan fizetős hirdetéseket biztosítanak az oldaladra. A munka folyamata hasonlít a Goggle rendszeréhez. A nagy különbség annyi, hogy sokkal rövidebb idő,1-2 nap alatt megjelennek a reklámok az oldaladon. Ezeket akár az ingyenesen készített oldaladra is felrakhatod. Egyébként téves az a gondolat, hogy az ingyenes rendszerek nem engedélyezik a hirdetéseket. Természetesen ilyen is van, de az ingyenes oldalakat készítő rendszerek többsége engedélyezi a reklámok megjelentetését, sőt van olyan rendszer is (például a hupont.hu), amely éppenséggel a reklámok felrakására buzdít.

Az interneten több tíz hirdetésszervező oldal van. Én most csak két kiemelkedően jó rendszert említenék. Ezeknél a rendszereknél nagyon sok cég hirdet, így mindenkor találnak olyan hirdetéseket, amelyek a szűrők szerint megfelelenek az oldaladnak. Kisebb, újabb rendszerek esetleg jobb árat kínálnak (ők kevesebb hasznot vesznek le és a reklámár nagyobb hányadát adják át a honlaptulajdonosnak), de egyben kevesebb reklámot tudnak felkinálni.

Az első rendszer a magyar Etarget.hu (www.etarget.hu). Regisztrálásnál ne felejtsd el, hogy te a KIADÓ vagy, aki majd megjeleníti a reklámokat. Itt ugyanis a saját oldaladat is reklámozhatod, de akkor a hirdetésfeladók közt is regisztrálnod kell magad. Ha például e-mail listát, vagy hírlevél olvasókat gyüjtesz az oldaladdal vagy a blogoddal itt olyan reklámfelületet kaphatsz nagyon sok magyar nyelvű oldalon, amelyeknél csak azokért a reklámokért kell fizetned, amelyek eredményesek voltak, tehát valós érdeklődő íratkozott fel a listádra.

A másik rendszer, amit ajánlani tudok, a világban az egyik legnagyobb ilyen rendszer, a Trade Tracker (https://www.tradetracker.com). Ez a rendszer magyar kezelőfelülettel is rendelkezik és több magyar vállalkozás reklámkapmányát is szervezi, tehát az oldaladra szükség szerint akár magyar vállalkozások reklámját is kaphatod. Természetesen, ha angol nyelvű oldalad van, akkor inkább az angol nyelvű reklámokat keresd. De akár más nyelvű reklámokat is találhatsz a kínaálatban. A rendszer megmutatja, hogy a hirdetés miért fizet (e-mailes regisztráció, hírlevél feliratkozás, reklámolvasás, klikkelés, értékesítés), sőt azt is, hogy miért mennyit fizet. Te ez alapján választhatod ki, hogy melyik vállalatok reklámkampányában szeretnél részt venni.


Keress reklámozót az oldaladra, blogodra. Tedd ki a hirdetéseket és utánna csak azon kell majd dolgoznod, hogy minél többen nézzék meg az oldaladat. A több látogatóból több lesz az, aki a reklámok által kínált lehetőség után érdeklődik és így az oldalad elkezd bevételt generálni.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.