Munka-ötletek

A munka nélküli embereknek azt szokták mondani, indítsonak vállalkozást. A sikeres vállalkozás egyik alapfeltétele a jó ötlet. Ha olyan ötletet, munkalehetőséget keresel, amely szinte pénz nélkül elkezdhető, még akkor is, ha nincs semmilyen gazdaségi épületed, nincsenek munkagépeid, jó helyen jársz. Ha szeretnél olyan munkaötletről is olvasni, amelyek nem kerülnek fel a blogra, rendeld meg az Új vállalkozási ötletek e-mail levelet. A levél ingyenes. Mindössze annyira van szükség, hogy elküldesz egy levelet a címemre. A címem: miksa.beer@gmail.com. A tárgy mezőbe írd be: új munkaötletek.

2016. január 20., szerda

Egyedi ruhavarás


Emberi tulajdonság, hogy mindenki szeret egy kicsit egyedien kinézni. Ebben a ruha lehet az ember legnagyobb segítségére. De hogyan legyen más, a többitől eltérő ruhánk, amikor az egyre jobban tömörülő ruhagyárak a teljesen egyforma öltözékek ezreit ontja.

Nos a megoldás egyedivé tenni az öltözéket. Abban az időben, amikor ismert együttesek koncertjeinek szervezésén dolgoztam, egy együttes egyik tagja elmesélte, hogy az élettársa tulajdonképpen ebből él. Van, hogy ismerősei hozzák el hozzá a blúzokat, ruhákat, azzal, hogy csináljon már vele valamit, amitől érdekes, szebb és egyedi lesz. De amikor kevesebb az ilyen felkérés, maga is talál munkát. Szép szabású olcsó tömegcikkekből, elsősorban blúzokbúl megvesz egy tucattal, majd kiegészítőket tesz rájuk, csipke, vagy gyöngy gallért ad a blúzhoz, ha kell szétszedi egyes darabjait és a különböző szinűeket kombinálja.

Mint varrónő dolgozik. Ezeket a termékeket ruhabutikoknak adja el, persze már nem az eredeti áron. A helyi lapban öltözködési tanácsokat is ad. Mint mondta, nyugodtan elmondhatja, hogy egy-egy ruhát mivel tehetné érdekessé, mert az emberek többsége önnállóan nem fog bele ilyenbe. Sokszor még azok sem, akik hivatalos varrónői kurzust végeztek és esetleg varrógépük is van otthon. Így hát ezek az írások tulajdonképpen a reklámot jelentik számára.


Ilyen ruha átalakítóra talán minden településem szükség van. A nagyvárosokban több tíz is dolgozhat. (A fejlettebb országokban, ahol a jövedelmek is magasabbak, helyi brend-nevek alakultak ki. Ezek amolyan helyi divattervezők. Van amelyik még a jelét, nevét is belevarja a ruhába díszítő elemként.) Mégis, ahhoz, hogy megélhetést biztosítson, elég nagy számú megrendelővel kell rendelkeznie annak, aki ebből a tevékenységből akar megélni. Számítások szerint a 15.000 lakosúnál nagyobb településen tud megélni az egyedi ruhavaró, mivel a termékeit nem adhatja olcsón. Ha sima ruhavarást, javítást, igazítást is vállal, amivel ugye rontja a státuszát, akkor már akár az 5000 lakosú településen is elegendő munkát talál magának.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ide írhatod a véleményedet. Előre is köszönöm.